Over ons

22 juli 2021

Wat is de beste aanpak voor het verven van multiplex?

Het kan best complex lijken, maar multiplex verven is eenvoudiger dan je verwacht! Belangrijk is het volgen van de juiste stappen voor een succesvol resultaat. De grootste uitdaging bij het verven van multiplex zijn vaak de zijkanten vanwege hun sterke zuigende werking. In deze blog bespreken we alle tips en technieken die je nodig hebt voor het verven van multiplex!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Is het multiplex nog onbehandeld? Dan zijn er enkele belangrijke voorbereidingen nodig. Start met een grondige reiniging, verwijder al het vuil en vet met een effectieve ontvetter. Een schoon oppervlak zorgt voor een optimale hechting van de verf. Schuur het oppervlak zorgvuldig na het reinigen, dit bevordert de hechting nog meer.

Indien er een oude verflaag aanwezig is, moet deze eerst worden opgeschuurd. Dit kan met zowel schuurpapier als een schuurmachine. Reinig het oppervlak goed na het schuren en beweeg altijd met de richting van de houtnerf mee.

Het verven van multiplex

Voor het verven is het belangrijk dat je de juiste grondverf en schildergereedschap gebruikt. Gebruik bij grote oppervlakken een verfroller en bij kleinere oppervlakken volstaat een kwast. Na het aanbrengen van de eerste laag grondverf, kun je het oppervlak licht opschuren, dit verbetert namelijk de verfhechting. Een tweede laag grondverf is aanbevolen vanwege de zuigende werking van multiplex.

Voor het verven van de zijkanten van multiplex is het gebruik van een randsealer aan te raden. Dit product biedt een transparante, blanke coating die kopse en zaagkanten afdicht en verduurzaamt, wat resulteert in een fraaier eindresultaat. Eindig met het aanbrengen van de toplaag, waarbij je kunt kiezen uit hoogglans, zijdeglans, of matte lak.

TIP! Voor het verven van multiplex kun je zowel normale muurverf als specifieke houtverf gebruiken, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Hoeveel lagen verf moet ik aanbrengen?

Het is gebruikelijk om ten minste twee lagen afwerkverf aan te brengen. Tussen de lagen door is het belangrijk om het oppervlak lichtjes te schuren voor een betere hechting.

Welke verftechniek is handig?

Bij het aanbrengen van de verf is het belangrijk om dunne lagen te gebruiken. Dit helpt om druipen en ophoping van verf te voorkomen. Zorg ervoor dat je gelijkmatige streken gebruikt en altijd in de richting van de houtnerf werkt. Dit zal helpen om een gladder eindresultaat te bereiken.

Hoe bescherm ik multiplex tegen weersinvloeden?

Zorg ervoor dat je verf en primers gebruikt die geschikt zijn voor buitengebruik. Het is ook belangrijk om een weerbestendige topcoat aan te brengen om het hout te beschermen tegen vocht en UV-schade.

Waar koop je de benodigdheden?

Alles wat je nodig hebt voor het verven van multiplex vind je gemakkelijk en snel via Verfcompleet.nl. Wij bieden alleen topmerken aan en onze verfexperts staan klaar om je te adviseren. Heb je vragen of heb je advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met je verfproject!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM